Gyermek úszásoktatás
Gyermek úszásoktatás
Gyermek úszásoktatás
Buborékok Facebook Buborékok Instagram
Oázis Szeged Borbála Fürdő
Órarend belépés

Babaúszás

 

Mi a babaúszás?

Egy ideális családi program, ahol a szülők vizes közegben foglalkoznak, játszanak gyermekükkel.

Mivel az első néhány hónapban a babák számára a víz nemcsak természetes, hanem kifejezetten ismerős közeg, ezért a vízben való foglalkozást könnyedén és örömmel veszik. Ez a mozgással töltött közös program nagy mértékben erősíti a családi köteléket, éppen úgy, mint a gyerkőc testi-lelki és szellemi fejlettségét.

Tartsuk szem előtt, hogy ezeken a foglalkozásokon a babák még nem kifejezetten úszni tanulnak, de elősegítik, hogy a későbbiekben hamarabb és precízebben sajátítsák el a helyes úszótechnikát.

Mi a célja a babaúszásnak?

Speciális motorikus fejlesztés, a szülő-gyermek kapcsolat emocionális erősítése, a szociális viselkedés javítása és a gyermek pszichikai-fizikai fejlődése. Az anyával és/vagy apával történő úszás előterében mindig az öröm áll. A vízi foglalkozások alatt a szülő és a gyermek fontos közös tapasztalatokat gyűjthet a kommunikáció, a bizalom, a szeretetteljes kapcsolattartás terén. Tudományos kísérletek kimutatták, hogy a babák mélyebben és nyugodtabban alszanak a testi megterhelés után. Az egyre gyakoribb tartáshibákat is megelőzhetjük a babaúszással. Nem utolsó sorban a babák fertőzésekkel szembeni ellenálló képessége fokozódik.

Mit hozzanak magukkal?

  • speciális úszónadrág, úszópelenka
  • babacsomag (pelenka, popsitörlő, törölköző, játék), köntös, papucs
  • szülőknek papucs, fürdőruha, törölköző