BEJELENTKEZÉS

Milyen idős kortól ajánljuk?

Már egészen kis gyermekeknek is igen hasznos, a stabil járás kialakulását követően, bölcsis kortól végezhetőek a gyakorlatok, óvodás, iskolás és felnőtt korban egyaránt.

Milyen idős korban érdemes úszni tanulni?

A gyerekek akkor tudnak megtanulni úszni, ha elég érettek ahhoz, hogy a mozgásukat összetudják hangolni annyira, hogy abból valóban egy szabályos úszás legyen. Az úszás nagyon összetett mozgás, nem egyszerű feladat egy felnőtt számára sem, nemhogy egy kisgyermeknek. Több 10 éves tapasztalatom alapján hiszem és vallom, hogy kb iskolakezdés környékére érnek meg ehhez a gyerekek.

Mégis hány alkalom?

Ahhoz, hogy egy 5-6 éves gyerkőc biztosan, szabályosan, rutinszerűen tudjon úszni, tutira nem 10-20 alkalom. Ráadásul ott a kérdés, hogy hány úszásnemben. Az előbbiek alapján, minél idősebb egy gyerkőc, annál rövidebb időnek kellene lenni. 10-20 alkalom alatt el lehet sajátítani a mozgásformát, de abból még nem lesz karúszó nélküli ugrálás a vízibicikliről a Balaton közepén […]

Magánóra vagy csoportos óra?

A magánóra, mindig magánóra. Az vitathatatlan, hogy akkor nagyobb figyelem jut egy gyermekre. Ha a gyerkőc jó barátságban van a vízzel, szívesen beleugrik, lemerül simán jöhet csoportos órára 🙂Ha ebbe nem vagyunk olyan biztosak, akkor legalább az első néhány alkalmat érdemes magánórába kezdeni.

Tájékoztatjuk, az oldalunk, a felhasználói élmény fokozása érdekében, sütiket (cookies) használ.